Telefon rezervari: +40756 363 454
 

Un nou articol pe blogul Mala-Hierba despre Pensiunea Casa Cartianu si despre pensiuni Tg Jiu

Daca esti in cautarea cazarii la Pensiuni Tg Jiu sau la Hoteluri din aceasta localitate, iti recomandam Casa Cartianu, pensiune aflata la doar 5 km de Targu Jiu. Solutia noastra de cazare ieftina in Targu Jiu include: cazare in conditii excelente, piscina moderna, centru SPA, loc de joaca copii, parcare amenajata, tenis de masa, inchirieri biciclete, partie de sanius, loc pentru gratar, internet wifi. Mai jos un nou articol pe blogul Mala-Hierba despre Pensiunea Casa Cartianu:

Există locuri în România pe care le-am descoperit cu o plăcere curioasă. Nu fusesem până în vara aceasta în Oltenia. Mult aşteptatele vacanțe  din ultimii ani s-au limitat în zona Brașovului pe care îl iubesc şi a litoralului. Am îndrăznit anul acesta să mă aventurez câteva zile în zona Gorjului, la Turcineşti, într-o pensiune de familie. Am parcurs cei 300 şi ceva de kilometri fără grabă, savurând cu adevărat drumul. Am oprit maşina pe drum şi am admirat priveliştea fiecărei case ce mi-a părut mai deosebită, fântâni vechi cu căni atârnate pe margine, păduri stăruind pe post de oaze în mijlocul naturii crunt arse de razele nemiloase şi de lipsa de cultura agricolă a romanului.

Am trecut prin Horezu, prin Târgu Jiu, m-am bucurat să văd de aproape Coloana Infinitului şi, nu am să vă spun de ce dar m-a lăsat mută.  M-am bucurat să văd că încă sunt în stare să apreciez o cană de apă rece, proaspătă, de pe marginea unui drum de ţară, mi-am privit copiii vorbind o rom-gleză perfectă cu verişorul lor din America şi am râs cu lacrimi de fericirea imensă pe care le-a provocat-o un puţ şi găleata lui. Nu am văzut nicicând fiinţa umană să bea apă cu atâta plăcere chiar „din burtica pământului”. Ei bine, aventura era la început fiindcă lucrurile bune abia începeau să se întâmple. 

Conac

Despre originea și neamul Cartienilor

Am ajuns la Cartiu după amiaza târziu şi încă de la poartă m-a cuprins o senzaţie de „acasă”. Înteaga familie Cartianu, care se ocupa de pensiunea cu acelaşi nume (o pensiune deosebita cum cred ca nu sunt multe pensiuni in aceasta localitate cautand dupa pensiuni Tg Jiu pe google) ca ne aştepta cu zâmbetul pe buze şi cu braţele larg deschise. Asta mi-a adus aminte de vacanțele mele din copilărie la bunici şi mi-au dat imediat senzaţia de confort de care aveam nevoie după o zi lungă. Fără să îmi dau seama când şi cum, pe masă au apărut carafe cu apă rece de izvor, vin din producţie proprie, roze, cu o aromă tare şi proaspătă de strugure zdrobit cu piciorul gol, pâine caldă, brânză, roşii, ardei şi alte bunătăţi luate direct din grădină.

Mai multe pe http://www.mala-hierba.com/vacanta-in-sanul-familiei-cartianu/

Rezerva Camera

Trimiteti-ne un mesaj     cu tipul camerei dorit, numarul de persoane si data sosirii si va vom contacta.